Kaikki artikkelit > Kehittyvä sähköautoilu > Lumi Dental Oy päätti sähköistää koko autokantansa

Lumi Dental Oy päätti sähköistää koko autokantansa

Suomalainen hammasprotetiikan toimittaja Lumi Dental Oy päätti sähköistää koko autokantansa ja aloitti projektin hankkimalla neljä ladattavaa hybridiä työsuhdeautoiksi OP Kulku -palvelusta. Haastattelimme kehitysjohtaja Jukka Kuosmasta asian tiimoilta

Kolme vuotta toiminut Lumi Dental Oy on kasvanut vuosittain vauhdilla ja toimittaa nyt protetiikkaa jo useammalle kunnalle sekä noin 700:lle yksityishammaslääkärille ympäri Suomen. Yrityksen voimakkaan kasvun taustalla on kilpailijoita huomattavasti edullisemmat hinnat. Parhaimmillaan yrityksen hinnat ovat vain kolmanneksen kilpailijoiden hinnoista.

Viime kesänä aloittaneelle maajohtajalle, Juha Tammiselle tarvittiin auto ja samalla päädyttiin päivittämään koko myyntitiimin autot sähköisempiin ajoneuvoihin. Jukka itse ajaa vielä dieselautolla sen sopimuksen loppuun asti. Ensi kesänä hänkin hyppää ladattavan hybridin rattiin. Koko autokanta tullaan lopulta sähköistämään.

”Ympäristöasioissa ja vastuullisuudessa teot ratkaisevat”

– Päällimmäinen syy hybridiautojen hankintaamme oli ympäristöystävällisyyden lisääminen. Paljon puhuttavissa ympäristöasioissa ja vastuullisuudessa teot ratkaisevat ja haluamme valinnoillamme osoittaa olevamme mukana näissä talkoissa. Hybridiautojen lisäksi tarkoituksemme on ottaa käyttöön myös täyssähköautoja tulevaisuudessa.

Jukka kertoo yrityksen panostavan vastuullisuuteen myös alihankkijoille suoritettavalla sosiaalisen vastuun auditoinnilla.

OP Kulku -leasing säästää Lumi Dental Oy:n kuluja

Lumi Dental päätyi vertailun jälkeen hankkimaan neljä Kia Optima SW plug-in hybridiä OP Kulku -palvelusta.

– Lähtökohtaisesti oli selvää, että leasing on meille sopivin vaihtoehto. Vaihtoehtojen vertailun jälkeen Kulku osoittautui selvästi muita edullisimmaksi, ottaen huomioon vakuutuksien sisältymisen hintaan ja Kulku Premium -paketin sisältämät rajattomat autopesut. Rajattomia pesuja millään muulla tarjoajalla ei ollutkaan. Pesuilla on yllättävän suuri vaikutus kuluihin, kun näitä Excelissä pyörittelin. Myyjien autojen on kuitenkin oltava edustuskunnossa päivittäin. Otetaan tässä huomioon Suomen kelit, Jukka naurahtaa

Kenelläkään yrityksessä ei ollut aiempaa koemusta hybrideistä. Ensimmäisten ajoviikkojen jälkeen Jukka kertoo henkilöstön olevan tyytyväinen. Etenkin hybridien maltillinen, jopa alle kahden litran keskikulutus on ilahduttanut. Lisäksi Jukka kertoo autojen lähtevän myös mukavan herkästi liikkeelle perinteisiin autoihin verrattuna.

Miten autojen lataaminen hoidetaan?

– Tämä on toistaiseksi vaihdellut. Autoja on ladattu toistaiseksi ihan kotonakin ja matkoilla latauspiste löytyy usein hotellin yhteydestä. Pian muutamme isompiin tiloihin, jonne järjestämme latausmahdollisuudet kaikille autoillemme. Näin autot tullaan saamaan aina kätevästi lataukseen työpaikalla.

Miten hiljattain alkanut yhteistyö Kulku-palvelun kanssa on sujunut?

– Kaikki on mennyt alusta asti oikein sujuvasti. Palvelumyyjä oli myös hyvin aktiivinen auttamaan pienissäkin asioissa. Teippasimme autot Lumi Dentalin logoilla ja myyjä tuli jopa auttamaan minua tässä useammaksi tunniksi. Eipä enempää olisi voinut toivoakaan, Jukka toteaa.

Ota tästä yhteyttä OP Kulku -palveluun