Leasing on auton pitkäaikaista ja määräaikaista vuokrausta

Mitä leasing tarkoittaa?

Leasing on auton pitkäaikaista ja määräaikaista vuokrausta. Sopimuksia löytyy tarjoajasta riippuen eri pituisina, mutta yleisesti ne ovat kestoltaan 2-4 vuotta.

Leasing on tunnettu pitkään nimenomaan yritysten autoilun vaihtoehtona, jossa autokulut ovat helposti ja tarkasti budjetoitavissa. Selkeä ja kiinteähintainen sopimus tuo yrityksille niiden kaipaamaa huolettomuutta ja helppoutta. Yritysleasing voi olla muodoltaan joko rahoitus- tai huoltoleasing. Yksityisleasingin myötä myös kuluttajat voivat autoilla huolehtimatta esimerkiksi auton arvon alenemisesta, sillä auto palautuu leasing-yritykselle sopimuksen päätteeksi. Leasingmuodon valinnan lisäksi asiakas valitsee itselleen palvelupaketin. Saatavilla olevissa palvelupaketeissa on eroja, esimerkiksi osa paketeista sisältää huollot ja osa ei. Tämänkaltaiset isot erot on hyvä ottaa huomioon omaa tarvetta ja auton käyttöä miettiessä.

Suurin ero leasingin ja osamaksusopimuksen välillä on auton omistajuudessa. Leasingissa auto ei siirry sopimuksen päätteeksi asiakkaan omistukseen. Joissakin leasing-sopimuksissa voi olla poikkeuksena lunastusoptio, jolloin asiakas voi vuokrakauden päättyessä ostaa auton itselleen. Osissa maksaminen valitaan usein siksi, että pääomaa saadaan käytettyä muihin hankintoihin, ja kuukausierän voi räätälöidä omaan elämäntilanteeseen sopivaksi. Asiakas maksaa yleensä osamaksujärjestelyssä jäljellä olevasta pääomasta korkoa, kuten missä tahansa lainassa. Osamaksusopimuksen viimeinen erä voidaan sopia muita eriä suuremmaksi, jolloin asiakas maksaa pienempiä kuukausieriä. Leasing-sopimusten kuukausierät ovat yleisesti kiinteitä, tosin palveluntarjoajien välillä voi olla eroja. Lue lisää eri rahoitusvaihtoehdoista op.median artikkelista.

Rahoitusleasingin, huoltoleasing, siirtoleasing.. Mistä niissä on kyse?

Leasing-sopimukset jaetaan useimmiten kahteen kategoriaan, rahoitusleasing ja huoltoleasing. Molemmissa asiakas maksaa autosta kiinteää kuukausihintaa. Suurimmat erot näiden kahden muodon välillä liittyvät huoltokuluihin ja jäännösarvovastuuseen.

Rahoitusleasingissä huolto- ja jäännösarvovastuu ovat asiakkaalla, kun taas huoltoleasingissä määräaikaishuollot ja tekniset korjaukset sisältyvät kuukausivuokraan. Huoltoleasingissä asiakkaalla ei ole jäännösarvovastuuta, koska hän ei omista autoa sopimuskauden lopussa, eikä ole vastuussa sen jälleenmyynnistä. Huoltoleasingille on ominaista, että sopimukseen sisältyvät ajokilometrit määritellään etukäteen. Rahoitusleasingissä taas hankitun auton vaihtoajankohdan päättäminen on joustavampaa.

Huoltoleasing sisältää palveluntarjoajasta riippuen usein myös muun muassa renkaiden vaihdot, sijaisauton huoltojen ja korjausten ajaksi, sekä jopa noutopalvelun määräaikaishuoltoon ja renkaiden vaihtoon. Huoltoleasing on nämä huomioiden rahoitusleasingia kattavampi vaihtoehto. OP Kulku -palvelu on muodoltaan huoltoleasing.

Siirtoleasingissä leasingauto on mahdollista siirtää toiselle yritykselle tai yksityishenkilölle ilman sopimuksen katkeamisesta koituvia kuluja. Esimerkiksi työntekijän irtisanoutuminen voi aiheuttaa leasing-sopimuksen keskeyttämisen. Siirtoleasingin myötä yrityksellä on tässä tilanteessa mahdollisuus välttyä kustannuksilta, tarjoamalla autoa toisille yrityksille tai yksityishenkilöille. Siirtoleasing on palvelusisältönsä puolesta huoltoleasing.

Eniten leasing-auton hintaan voi vaikuttaa auton valinnalla. Mitä arvokkaamman auton ja paremman varustetason autolle ottaa, sitä suurempi kuukausihinta luonnollisesti on. Katso Autotalli.comin vertailu yksityisleasing-palveluntarjoajista.

huoltoleasing

OP Kulku on ladattavien autojen leasing yksityisille ja yrityksille

Palvelemme OP Kulussa sekä yrityksiä että yksityisiä. Saat kauttamme pääsääntöisesti minkä tahansa Suomen markkinoilla myytävän ladattavan auton.

 

Uusi sähköauto juuri sinulle

Saat kiinteällä kuukausihinnalla sinulle sopivan uuden sähköauton tai plug-in hybridin käyttöösi.

Millainen tarve, sellainen Kulku

Valitse sinulle sopiva palvelupaketti, sopimuksen kesto (2-4 vuotta) ja tarpeellinen määrä kilometrejä vuodessa.

Eikä riskiä arvonalenemisesta

Meillä ei veloiteta aloitusmaksuja, käsirahaa tai poikkeavaa viimeistä maksuerää. Selkeä kuukausimaksu, siinä kaikki.

Palvelumme on saatavilla kahtena palvelutasona, OP Kulku ja Kulku Premium

OP Kulku

OP Kulku Premium

Uusi auto käyttöön kuukausimaksulla
x
x
Määräaikaishuollot ja teknisten vikojen korjaus
x
x
Talvi- ja kesärenkaat vanteineen
x
x
Normaalikulumasta aiheutuvat renkaiden uusinnat
x
x
Sijaisauto huoltojen ja korjausten ajaksi
x
x
Liikenne- ja kaskovakuutus
x
Auton nouto määräaikaishuoltoon
x
Sisätilan puhdistus ja ulkopesu määräaikaishuollon yhteydessä
x
Renkaiden vaihto ja säilytys
x
Hinauspalvelu myös akun loppuessa
x
Rajattomasti automaattipesuja
x
 • OP Kulku

  • Uusi auto käyttöön kuukausimaksulla
  • Määräaikaishuollot ja teknisten vikojen korjaus
  • Talvi- ja kesärenkaat vanteineen
  • Normaalikulumasta aiheutuvat renkaiden uusinnat
  • Sijaisauto huoltojen ja korjausten ajaksi
 • OP Kulku Premium

  • Uusi auto käyttöön kuukausimaksulla
  • Määräaikaishuollot ja teknisten vikojen korjaus
  • Talvi- ja kesärenkaat vanteineen
  • Normaalikulumasta aiheutuvat renkaiden uusinnat
  • Sijaisauto huoltojen ja korjausten ajaksi
  • Liikenne- ja kaskovakuutus
  • Auton nouto määräaikaishuoltoon
  • Sisätilan puhdistus ja ulkopesu määräaikaishuollon yhteydessä
  • Renkaiden vaihto ja säilytys
  • Hinauspalvelu myös akun loppuessa
  • Rajattomasti automaattipesuja

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin täältä

Tavoitat meidät joko viestillä tai soittamalla 0800 121720