Kaikki artikkelit > Ennen hankintaa > Sähköauto – suunnitelmallisen nautiskelijan auto

Sähköauto – suunnitelmallisen nautiskelijan auto

Koska latausinfrastruktuuri ei ole vielä aivan täydellisen kattava, vaatii sähköautoilu enemmän suunnitelmallisuutta kuin perinteinen autoilu. Sähköautoilu sopii kuitenkin jo nyt hyvin monenlaisiin elämäntilanteisiin ja erityisesti ihmisille, jotka ovat valmiita hieman muuttamaan tottumuksiaan. Sähköautoilijan arki -vierasblogissa testattiin julkisen latausverkoston toimivuutta alkuvuodesta 2019.

Se on oiva päästötön ja edullinen ratkaisu perheen kuljetustarpeisiin, sopii kaupunkiajoon keskittyvälle ja niille, joilla on mahdollisuus ladata akkuja yön aikana ja joskus myös päivisin. Ajatuksena on, että lataus suoritetaan rutiinina kuten älykännykänkin, öisin, kun auto on parkissa.

Jos sähköautolla aikoo tehdä pidempiä reissuja, on hyvä suunnitella latausaikataulut ja selvittää latauspaikat etukäteen.

Ja rehellisyyden nimissä kannattaa nk. tuplasuunnitella, eli selvittää myös kakkosvaihtoehto lataamiselle per paikka. Näin säästyy hermoromahdukselta, jos ensimmäinen vaihtoehto on joko kiinni, epäkunnossa tai muuten vaan hankala. Vaikka latausverkosto koko ajan paranee, ei ole syytä kaunistella tilannetta liikaa, eikä tehdä katteettomia lupauksia. Matkustelevalle siis voi tulla tenkkapoo eteen, jos ei ole tehnyt suunnitelmia huolella etukäteen.

Sähköauto on edullinen käyttää. Jos muut hyvät ominaisuudet eivät riitä, niin tämän luulisi miellyttävän kaikkia. Käyttökustannukset ovat huomattavasti alemmat kuin bensa-autoilla ja esim. yölataaminen kotona myös hyvin kätevää ja siistiä hommaa. Saatavilla on myös Fortum Kotitalous -palvelu, joka tekee sähköauton lataamisesta kotona entistäkin kätevämpää.