Kaikki artikkelit > Valitse oikein > Sähköauton valinta ja hankkiminen

Sähköauton valinta ja hankkiminen

Mikä on minulle sopiva sähköauto? Millainen autoilija olen?

Autoilijoita on moneen lähtöön. On niin asioista hyvin selvää ottaneita “teknokraatteja” kuin asiaan vasta tutustuvia, on järkeilijöitä ja tunteilijoita, ympäristöihmisiä ja tarkkoja budjetteja tekeviä. Sähköauton ominaisuudet sopivat kaikille näille. Sähköauton ajomukavuus ja edullisuus taas voittavat puolelleen ne, jotka vertaavat sitä polttomoottoriautoihin.

Suunnitelmallisuus on ainoa kaikkia koskeva vaatimus, josta ei kannata tinkiä. Kun oppii ajattelemaan autonsa lataamista samoin kuin kännykän, on jo pitkällä. Auton kotilataaminen öisin ja pikalataaminen tarvittaessa päivisin tulee pian rutiiniksi, eikä asiaa tarvitse enää sen kummemmin miettiä.

Sähköautoa harkitsevan on hyvä myös miettiä, millä lailla autonsa hankkii. Onko esim. yksityisleasing oman auton ostamista sopivampi vaihtoehto? Leasingin valinnassa vaa’assa painaa myös auton jälleenmyyntiarvo, jota ei tarvitse ajatella lainkaan.

Myös sähköautoa leasing-palveluna harkitsevan on hyvä olla suunnitelmallinen ja sähköautoilun sopivuuteen omaan elämäntyyliin kannattaa paneutua hyvin ennen hankintapäätöstä. Myös itse ajaminen vaatii jonkin verran suunnitelmallisuutta. Kyky heittäytyä uuden teknologian kuljettamaksi, olla edelläkävijä, on myös ehdottomasti hyvä ominaisuus sähköautoilijalle. Sähköauto palkitsee ajajan upealla ajokokemuksella ja -mukavuudella.