Kaikki artikkelit > Kehittyvä sähköautoilu > Tesla Club Finland OP Liikkumisen vieraana

Tesla Club Finland OP Liikkumisen vieraana

OP Liikkuminen kutsui Tesla Club Finlandin OPn pääkonttoriin Vallilaan tutustumaan OP Liikkumisen palveluihin ja keskustelemaan sähköautoilun tulevaisuudesta. Reilu parituntinen vietettiin kymmenien sähköautoilijoiden ja sähköautoilusta kiinnostuneen kesken.

Tesla Club tutustui uusiin liikkumisen palveluihin

Liikkumisen hankejohtaja Sonja Heikkilä avasi illan kertomalla Tesla Clubilaisille OPn liikkumisen visiosta ja siitä ammennetuista palveluista. Sonja kertoi muun muassa OPn vahvasta roolista liikkumisen uusien huolettomampien vaihtoehtojen lisääjänä ja kuinka nykyisillä palveluilla pystytään kattamaan liikkumisen tarpeet näin jo minuuteista vuosiin saakka. Polttavaksi puheenaiheeksi nousi luonnollisesti sähköautoilun ympärille rakennettu ladattavien autojen leasing-palvelu, OP Kulku.

Tulevaisuudessa voimme liikkua minne tahansa, koska tahansa, ilman että meidän tarvitsee omistaa autoa – tai edes itse ajaa.”

Enää oma auto ei tarkoitakaan samaa kuin liikkumisen vapaus, tai ainakaan huoletonta liikkumista. Sonja lähti tiiminsä kanssa ideoimaan palvelua, joka tekisi autoilusta riskitöntä ja vaivatonta. Tämä johti ladattavien autojen leasing-palvelu OP Kulku -palvelun lanseeraukseen marraskuussa 2016.

OP Kulku tarjoaa helpon tavan saada käyttöönsä kuukausimaksulla uuden teknologian sähköauto tai ladattava hybridi ja kaikki siihen liittyvät palvelut vakuutuksista autonpesuihin. Kuukausivuokra pitää sisällään kaiken autoiluun tarvittavan, kuten rahoituksen, vakuutukset, huollot, korjaukset, renkaanvaihdot ja pesut. Palvelu mahdollistaa auton käytön ilman tarvetta sen omistamiselle. Auton käyttäjän ei tarvitse sitoa autoiluun kiinteää pääomaa, vaan hän maksaa ainoastaan kuukausivuokraa autosta.

InsureMyTesla

Paikalla oli myös OP Vakuutus Oy:n Mikko Pöyhönen (tuotejohtaja, henkilöasiakkaiden ajoneuvovakuutukset) kertomassa InsureMyTesla-ajoneuvovakuutuksesta, jolla OP Vakuutus yhdessä Teslan kanssa tarjoavat turvaa Tesla-kuskien ajoneuvoille.

InsureMyTesla koostuu lakisääteisestä liikennevakuutuksesta ja kattavimmasta autovakuutuksesta Superkaskosta. Vakuutusta voi lisäksi täydentää lisäturvilla, jotka antavat lisäsuojaa esimerkiksi lasivaurion ja pysäköintivahingon varalle.

Car Connectivity

OP Liikkumisen palvelumuotoilija Heli Haapakoski ja tuoteomistaja Minni Kuusisto jatkoivat esittelemällä mobiiliin perustuvaa Car Connectivityä, joka mahdollistaa yhteyden autoon muille internetiin yhteydessä oleville palveluille. Car Connectivityn avulla palvelut voivat hyödyntää tietoja muun muassa auton sijainnista, lataustasosta, sisä- ja ulkolämpötilasta ja ilmastoinnista. Tämä mahdollistaa muun muassa etänä auton latauksen käynnistämisen ja katkaisun, ilmastoinnin säätämisen, auton käynnistämisen ja sammuttamisen sekä ovien aukaisun ja lukituksen. Car Connectivityn avulla esimerkiksi verkkokaupasta tilatut tuotteet voidaan toimittaa perille tilaajan auton takakonttiin, esimerkiksi Postin toimipisteen sijaan.

Inspiroituneena illan teemoista, Tesla Clubin jäsenet jakautuivat vielä ryhmiin ideoimaan tulevaisuuden palveluita omien tarpeidensa pohjalta. Kiitos vierailusta Tesla Club!