Info

Usein kysytyt kysymykset

Sähköauton hankintatuki

Koskeeko hankintatuki ladattavia hybridejä?

Ei. Hankintatuki on rajattu täyssähköautoihin, joiden ainoa käyttövoima on sähkö. Sen vuoksi esimerkiksi BMW i3 REX-malli ei saa hankintatukea.

Saako OP Kulku –palvelun sähköautoihin hankintatukea?

Kyllä, jos hankit OP Kulku –palvelusta enintään 50 000 euron arvoisen täyssähköauton vähintään kolmen vuoden sopimuksella.

Miten saan 2000 euron hankintatuen?

Kun hankit sähköautosi OP Kulun kautta, hoidamme hankintatuen hakemisen Trafilta puolestasi. Kun pyydät tarjouksen, näet hankintatuen vaikutuksen kuukausihinnassa.

Voinko saada hankintatukea yritykseni sähköautoille?

Et, sillä hankintatuki koskee vain luonnollisia henkilöitä eikä sitä myönnetä yritysasiakkaille.

Mitä OP Kulun malleja hankintatuki koskee?

Hankintatukea saat seuraaviin malleihimme: Nissan Leaf, Hyundai IONIQ, Renault Zoe, Volkswagen e-Golf, BMW i3 (pl. REX), Volkswagen e-up!.

OP Kulku -palvelu

Kuuluvatko vakuutukset kuukausihintaan?

OP Kulku Premium -palvelu pitää sisällään liikenne- ja kaskovakuutuksen, jonka myöntää OP Vakuutus Oy. OP Kulku -palveluun ei sisälly vakuutuksia. Voit siis valita tarpeesi mukaisesti OP Kulku -palvelun. Palvelu-sivuilta löydät tarkemmat kuvaukset palvelupaketeista sekä vakuutuksien tarkemmat kuvaukset.

Mitä vanhalle autolleni tapahtuu?

Autamme sinua myymään nykyisen autosi nopeasti ja vaivatta. Voit ottaa hyvityshinnan suoraan tilillesi käteisenä tai hyödyntää OP Kulku -palveluun osittain tai kokonaan. Hyvityksen käyttäminen OP Kulkuun on kätevä tapa pienentää kuukausimaksua. Ota rohkeasti yhteyttä, autamme sinua pääsemään eroon nykyisestä autostasi.

Kerryttävätkö palvelumaksut myös bonusta?

OP Kulku on oma palvelukokonaisuus, johon ei sisälly OP Ryhmän asiakasetuja, eikä omistaja-asiakkaan OP-bonuksia.

Sopimus ja laskutus

Onko palvelumaksuissa korkoja tai muita kuluja?

OP Kulku -palvelussa olevat hinnat ovat lopullisia kuukausihintoja, jotka todellisuudessa maksat palvelusta. Sinulle ei siis tule ylimääräisiä käsittelykuluja tai muita maksuja. Hinnoittelumme ei siis pidä sisällään minkäänlaisia yllätyskuluja.

Milloin laskutus käynnistyy?

Laskutus käynnistyy samanaikaisesti kun auto luovutetaan käyttöösi.

Kuka maksaa ajoneuvon ajoneuvoveron?

Asiakas hoitaa ajoneuvoveron maksun itse.

Ajoneuvon käyttö

Voinko vaihtaa auton kesken sopimuskauden?

Minimisopimusaika autoa kohden on sivuillamme näkyvä 24 kk. Mikäli haluat vaihtaa autoa erilaiseen joka kuukausi, on OP Kausiauto silloin hyvä ratkaisu. OP Kulku on ihanteellinen 2-4 vuoden ajanjaksolle.

Saanko ajaa autolla Suomen rajojen ulkopuolella?

OP Kulku -palvelun ajoneuvolla saa ajaa pohjoismaissa (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska). Kun viet autoa ulkomaille, ilmoita etukäteen asiakaspalveluun matkasi kohde, matka-aika ja lähtöpäivä, niin toimitamme sinulle green cardin kotiin postitse.

Mitä jos ilmoittamani kilometrimäärä / vuosi ylittyy?

Mahdollisista ylikilometreistä perimme maksun sopimuksen päättyessä. Tarvittaessa voit muuttaa vuosittaista kilometrimäärää myös kesken sopimuskauden. Ota tällaisessa tilanteessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voinko asentaa vetokoukun autoon?

Autoa tilattaessa voi valita vetokoukun, mikäli sellainen on mahdollista kyseiseen malliin saada. Vetokoukun ja muiden vastaavien lisävarusteiden jälkiasennus autoihin on kielletty.

Voinko lainata autoa tutuilleni?

Lyhytaikaisesti kyllä. Samaan talouteen kuuluvat saavat käyttää autoa samoilla ehdoilla kuin palvelun ottajakin.

Huollot ja renkaanvaihdot

Autoni ilmoittaa huoltotarpeesta, miten toimin?

OP Kulku -palvelussa voit itse sopia ja viedä auton sinulle sopivimpaan aikaan viralliseen merkkihuoltoon. OP Kulku Premium -palvelussa me hoidamme puolestasi huoltoajat ja kuljetukset, haemme auton kotioveltasi ja palautamme sen kun auton huolto on tehty. OP Kulku -ajoneuvot huolletaan vain virallisissa merkkihuolloissa.

Kuuluvatko huollot kuukausihintaan?

Kyllä. Auton määräaikaishuollot kuuluvat kuukausihintaan sekä OP Kulku-, että OP Kulku Premium -palvelussa.

Missä huollot tehdään?

Lähimmässä autojen virallisessa merkkihuollossa. Sijainti vaihtelee merkkien mukaan.

Kuuluvatko renkaat kuukausihintaan?

Kyllä. Sekä kesä- että talvirenkaat kuuluvat kuukausihintaan.

Miten renkaidenvaihto hoidetaan?

OP Kulku Premium -palvelussa otamme sinuun yhteyttä kun renkaiden vaihdon aika koittaa.

Viat ja vahinkotilanteet

Auton kojetaulussa palaa jokin varoitusvalo, mitä teen?

Auton teknisiin ongelmiin saat nopeimmin apua soittamalla kyseisen merkin viralliseen huoltoon. Mikäli vika ilmenee tien päällä eikä matkaa voida jatkaa, voit olla yhteydessä autosi huoltokirjasta löytyvään merkkikohtaiseen tiepalvelunumeroon. Tästä numerosta saat apua, ohjeita ja tarvittaessa hinauksen autollesi. Mikäli autossasi ilmenee tekninen vika, joka ei vaadi välitöntä korjausta eikä estä auton käyttöä, voit olla huoltoon yhteydessä vasta matkasi jälkeen. OP Kulku -palvelun käyttäjien tulee ottaa itse yhteyttä huoltoon kun taas OP Kulku Premium -palvelun käyttäjien tulee ilmoittaa asiasta OP Kulku -palvelun asiakaspalvelulle. OP Kulku Premium -palvelun käyttäjien osalta asiakaspalvelu varaa huoltoajan heidän puolestaan ja noutaa ajoneuvon huoltoon sovittuna ajankohtana.

Akku loppui kesken ajon, mitä teen?

Näinkin voi joskus käydä. OP Kulku Premium -palveluun kuuluu hinauspalvelu myös akun loppuessa. Tiepalvelun numeron löydät auton huoltokirjasta.

Etkö löytänyt mieltäsi askarruttaneeseen kysymykseesi vastausta? Kysy chatistamme tai laita sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@op-kulku.fi

Ja kun kaikki on selvää niin siirry valitsemaan juuri sinulle sopivaa OP Kulku -palvelua.

Tutustu autoihin

Op contact form

Vaikeaa löytää juuri se oikea?

Tiedämme tunteen. Ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua juuri oikeanlaisen auton valinnassa

Opkulku kampanja 800x400 txt

Uusin artikkeli sähköautoilusta

OP Kulku: kampanjat ja erikoishinnat

OP Kulku -palvelun erikoishinnat ja kampanjat.

Lue artikkeli